VELA için geri sayım…

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü (BAUISC) tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen BAUISC Spring Trophy’19 da finale çok yaklaştık…

21 Mart’ta düzenlenen dümenci toplantısı ile başlayan trofe, 4 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Boğazı etabı ve ardından 5 Mayıs Pazar günü Caddebostan-Adalar parkurunda gerçekleşecek şamandıra yarışları ile sona erecek.  

Yarışların tamamlanmasının ardından, 5 Mayıs Pazar günü Kalamış Paysage Restaurant’ta gerçekleşecek Kupa töreninde IRC 0-1-2-3-4 ve gezi sınıflarında mücadele eden ve ilk 3 sıraya giren ekipler kupalarını alırken, Overall birincisi de VELA’nın 2019-2020 dönemindeki sahibi olacak. 


Hatırlanacağı üzere, 2018-2019 döneminde Ford Otosan Yarış Ekibi ve 2017-2018 döneminde de ENKA Cheese Yelken Takımı VELA’nın sahibi olmuştu. 


4 Mayıs Cumartesi günü planlanan yarış programına göre start işareti 11:55’te verilecek, Bahçeşehir Üniversitesi önünden kuzey yönünde start alacak tekneler, önce Beykoz Palamar Şamandırası (iskele), ardından start şamandırası (sancak) ile ilk turu tamamladıktan sonra, Anadolu Hisarı Şamandırası (iskele) ve Bahçeşehir Üniversitesi önündeki finish hattında 21 deniz mili uzunluğunda parkuru tamamlayacaklar. 

5 Mayıs Pazar günü ise Caddebostan - Adalar parkurunda kurulacak şamandıra parkurunda 11:55’te verilecek uyarı ardından gerçekleşecek yarışlar ardından 18:30’da başlayacak ödül töreninde dereceye giren ekiplere kupaları verilecek. 


Geride bıraktığımız 3 güzel etap sonunda VELA’ya uzanan ilk 5 takım ise şöyle sıralanıyor:

1. Borusan Racing / Çılgın Sigma (14)

2. ENKA Cheese / Cheese IV (15)

3. Garanti Sailing / Cheese V (26)

4. CPM Palamut / Palamut (30)

5. Logo (40)

Yılın ilk boğaz yarışında ve takip eden Caddebostan-Adalar etabında yelken açacak tüm ekiplere başarılar dilerim.

Ben de cumartesi ve pazar günü yarışın içinden keyifli an’ları ölümsüzleştirmek üzere sporcular ile birlikte parkurda olacağım, 

Kolayınıza olsun!…


VELA” Kupası’nın kısa hikayesi ise şöyle “VELA”; Bahçeşehir Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinden Melis ÖZTÜRK tarafından 2017 yılında tasarlanmış, Özartaş Avize tarafından hayata geçirilmiştir. 

Copyright © All rights reserved.
Using Format