TAYK-TEB Samim Arduman Kupası Yapılamadı

TAYK’ın 2019 yarış programında yer alan trofelerden olan “TEB Özel Bankacılık - TAYK Komodorlar Trofesi”nin ikinci ayağı olan Samim Arduman Kupası’nın 30 Mart 2019 Cumartesi günü 10:55 te verilecek start ile başlaması planlanmıştı.

Diğer taraftan, hafta başından beri yapılan hava ve rüzgar tahminleri de gerek TAYK Yönetimi gerekse sporcular tarafından yakından takip edilmekteydi.

Haftanın ikinci yarısından itibaren esmeye başlayan ve giderek kuvvetlenen Poyraz, son güne kadar takip edildi ve sporcuların aklında “yarış verilecek mi” sorusu devam etti.

Titizlikle yapılan takip sonunda TAYK yönetimi, TEB Özel Bankacılık - TAYK Samim Arduman Kupası’nı, olumsuz hava şartları ve can ve mal emniyetini dikkate alarak iptal ettiğini açıkladı. İptal edilen bu yarışın, yıl içinde yapılmayacağı da belirtildi.

TEB Özel Bankacılık - TAYK Komodorlar Trofesi 13-14 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Fahir Çelikbaş Kupası ile sona erecek.


Samim Arduman Kimdir:

1924 yılında İstanbul’da doğan Samim Arduman; yelken sporuna 16 yaşında başlamıştır. Yelken ve yacht dışında voleybol ve basketbol
branşlarıyla da ilgilenmiştir. Akdeniz Yarış
Kulübünün kurulmasında büyük payı oldu ve ilk üyesi seçildi. Samim Arduman, 1986 - 2002 yılları arasında TAYK’da Komodorluk görevini üstlenmiştir. 


Copyright © All rights reserved.
Using Format