İstanbul Filosu “Hayata Yelken Aç”tı

Yelken ile dolu dolu bir hafta sonunu geride bıraktık… 

20-21 Nisan tarihlerinde İstanbul’lu yelken severer yarışa doydu demek yanlış olmaz!

20 Nisan 2019 Cumartesi günü TAYK ve TEB Özel Bankacılık tarafından organize edilen yarış, çok özel bir amaca yönelikti…

Türkiye Yeken Federasyonu’nun yıllık takviminde yer alan, “Organ nakli ve organ bağışı” konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Hayata Yelken Aç” etkinliği’nin 3.’sü Kalamış Marina’da düzenlendi. 

Setur Marinaları, Tezmarin, Olimpic Sails Türkiye, Hayata Yelken Aç Platformu, Memorial Hastaneleri, Hacıbozanoğulları, Elbet Steakhouse, Hedef Yeken gibi sektörünün öncü markalarının sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte, müzikler Power FM’e emanetti. 

Sabah 10:00’dan itibaren Kalamış Marina’da Tezmarin Ofis’in yanında kurulan etkinlik alanında toplanan yelkenciler, keyifli bir kahvaltı ile güne merhaba dedi. İstanbul’un kapalı ve kasvetli havası zaman zaman sağanak yağmur ve şiddetli rüzgarı ile sporcuları üşütüp tedirgin etse de, yarış 12:30 civarında çalan düdük ile start aldı. 

33 teknenin kayıt verdiği yarışta, Moda Deniz Kulübü ile İstanbul Yelken Kulübü arasında atılan iki şamandıra arasından rüzgarın yönüne göre pupa start alan tekneler, bastıkları rengarenk balonlar ile harika görüntüler sergiledi. 

Coğrafi parkur uygulanan yarışta, şamandıralar arasından start alan IRC 0, 1 ve 2 sınıfı tekneler; sırasıyla Fenerbahçe Sığlığı Çakarı (Digavsing) (iskele), Caddebostan önüne atılan şamandıra (sancak), Kaşık Adası (iskele) ve Fenerbahçe Sığlığı Çakarı (Digavsing) (sancak) arasındaki yaklaşık 15 millik rotayı tamamlayarak iki şamandıra arasında finish verirken,

IRC 3,4 ve gezi sınıfları ise Fenerbahçe Sığlığı Çakarı (Digavsing) (iskele), Kaşık Adası (iskele) ve Fenerbahçe Sığlığı Çakarı (Digavsing) (sancak) arasındaki yaklaşık 13 millik rotayı tamamladı.

Yarışın ilk şamandıra dönüşünde, IRC 0’da yarışan Enka Cheese balonunu Sığlık Çakarı’na takıp parçalarken, hemen ardından Due, Uniq2Go Hangover ve NTS Yelken / Alfasail ekipleri de aynı benzer şekilde yakın geçişler sırasında sığlık çakarına balonlarını takarak aynı kaderi paylaştı.  


IRC 0’da first finish Orient Express VI’nın olurken, IRC 1’de MadX, IRC 2’de e CPM Palamut finish hattını geçen ilk tekneler oldu.

İlk 3 sırayı alan ekipler sırasıyla şöyle:

IRC 0

1. Orient Express VI

2. Enka Sailing Team / Cheese

3.  Kinowa

IRC 1

1. MadX Sailing Team

2. Anything Goes / MSI Sailing Team

3. Fenerbahçe 1 / Doğuş Grubu Yelken Takımı

IRC 2

1. Palamut - CPM Yarış Ekibi

2. Logo 

3. Uniq 2 Go - Hangover

IRC 3

1. Keyfim 3,5 Columbia / Alize

2. Hedef Yelken

3. Flamenco / Sahibinden.com Yelken Takımı

IRC 4

1. Ada Pupa Adrenalin

2. Hedef Yelken 8

3. Alize G28

Gezi Sınıfı

1. Moda Deniz Kulübü / A&T Bank

2. -

3. -


Hafta sonunun diğer yelken aktiviteleri ise, 21 Nisan Pazar günü Caddebostan - Adalar parkurunda gerçekleşen BAUISC Spring Trophy 3.ayak yarışları (Dünya Çocukları) ve Pendik Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen Sportsboat Trofesi 2019 2.ayak yarışları idi. 

Copyright © All rights reserved.
Using Format