2020 Yarış Sezonuna Geri Sayım Sürüyor!

Merhaba,

2020 yarış sezonunun ilk işaretine sayılı günler kaldı ve takımlar karada ve denizde yarış hazırlıklarına hız verdi.

İstanbul filosunun katılacağı trofelerin de takvimleri belli oldu… İstanbul filosundaki büyük sınıflar bu sene yine İYK, BAUISC ve TAYK tarafından düzenlenen yarışlarda mücadele ederken, Sportsboat sınıfı artan ilgi ve katılımcı sayısı ile 2020’de yine süprizlerle dolu olacak…


Sezonun ilk düdüğü İstanbul Yelken Kulübü’nden çalacak ve ekipler 14 Mart 2020’de “Çanakkale Zaferi Kupası” için start alacak ve mücadele ertesi gün de devam edecek. Trofe, 15 Kasım’da düzenlenecek “Heybeliada 1773 Kupası” ile sona erecek.


21-22 Mart’ta Caddebostan açıklarında çalacak düdük ile sezonun ikinci trofesi start alacak. Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü tarafından bu sene 3.’sü düzenlenecek olan “BAUISC Spring Trophy 2020” nin ilk ayak yarışları için filo Caddebostan - Adalar parkurunda seri şamandıra yarışları için hazır olacak. Bu yarışların özelliği, büyük sınıflarda ilk defa ORC kurallarının uygulanması olacak. Yılın ilk boğaz yarışını ve deniz görmemiş çocukları deniz ile buluşturan “Dünya Çocukları” etaplarını da bünyesinde barındıran BAUISC Spring Trophy, 2-3 Mayıs’ta gerçekleşecek boğaz etabı ve ödül töreni ile sona erecek.


29 Mart tarihinde ise Sportsboat Trofesi başlıyor! “İzleyen değil yarışan ol” sloganı ile yelkenseverleri parkura davet eden Türkiye Sportsboat Organizasyon Komitesi, bu sene oldukça yorulacak.

29 Mart’ta verilecek ilk işaret ile başlayacak mücadele, Ekim 2020’ye kadar devam edecek. Trofede gerçekleşecek 8+1 ayak şamandıra ve coğrafi yarışın yanı sıra, Eylül ayı içinde İstanbul’da düzenlenecek “Türkiye Şampiyonası” yarışlarında Türkiye’nin en iyi sportsboat ekibi belli olacak. Trofenin 25 Ekim’de düzenlenecek “Mix Duo” yarışı ile tamamlanması planlandı.

Gelelim süprize… Ağustos ayında kimselere söz vermeyin! Türkiye Yelken Federasyonu ve Sportsboat Organizasyon Komitesi, ORC Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak…  Avrupa’nın en iyi yelken sporcuları, İstanbul’da gerçekleşmesi planlanan etaplarda kozlarını paylaşacak… Bu mücadele kaçmaz, söylemedi demeyin! :-) 


Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (“TAYK”) Trofesi geçtiğimiz sene olduğu gibi yine bölümler halinde gerçekleşecek. Serinin ilk bölümü “Komodorlar Trofesi” için ilk düdük ise 4 Nisan’da çalacak. Bu yarışları meşhur “aşşa yarışı” nı içeren “TAYK Trofesi”, “Farr40 & Matt1010 benzer tekneler yarışları” ve “Sonbahar Trofesi” takip edecek.

Sezonun son düdüğü ise 12 Aralık 2020’de TAYK Sonbahar Trofesi’nin son ayak yarışları için çalacak.


Parkurda yarışacak ekipleri ve onları destekleyecek yelken ve deniz sevdalılarına şimdiden harika bir sezon dilerim!

Sevgi ve saygılarımla

Copyright © All rights reserved.
Using Format