BAUISC Spring Trophy 2019 Dümenci Toplantısı Gerçekleşti

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü (“BAUISC”)nin düzenlediği BAUISC Spring Trophy yelken yarışlarının startı öncesinde Dümenci Toplantısı (“Skippers’Meeting”) ilan edildiği doğrultuda 21 Mart 2019 saat 19:30’da BAU Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleşti. 

BAUISC’nin Genel Sekreteri Ufuk Bektaş’ın yaptığı açılış konuşmasında, 2019 Trofesi kapsamındaki yarışlar ve parkurlar hakkında genel bilgilendirme yapıldı. 

Ardından BAUISC Komodoru Doğancan Öz tarafından “VELA” Kupası hakkında bilgi verildi ve 2018 yılı şampiyonu ve VELA’yı kazanan Ford Otosan Yelken Ekibi’ni temsilen Kaptan Oğuz Ayan tarafından BAUISC’ye kupanın iadesi gerçekleşti ve Oğuz Ayan yaptığı kısa konuşmada, 2019’un kendisi için de süprizlerle dolu olduğunu ve her an farklı teknelerde karşımıza çıkabileceğini iletti. Hatırlanacağı üzere Fenerbahçe Doğuş Yelken’in tecrübeli kaptanı Oğuz Ayan, geçtiğimiz haftalarda kulüp ile ilişkisini sonlandırmış, 2019’da farklı bir yol çizeceğinin haberini bizlere vermişti. Kendisine bu vesile ile şimdiden başarılar dilerim. 

Yarış Komitesi içinde görev yapacak olan Baş Hakem Yardımcısı Mustafa Çağatay, BAUISC Komodoru Doğancan Öz, BAUISC Genel Sekreteri Ufuk Bektaş ve BAUISC’nin Viskomodoru ve Reklam & Tanıtım faaliyetlerinden sorumlu Ceren Peker’in katılımı ile yarış brifingi gerçekleşti. 

BAUISC Spring Trophy 2019’da Yarış Komitesi;

Rıza Bayrı (Başkan), Mustafa Çağatay (Başkan Yardımcısı), Filiz Bayrı, Çiğdem Şakaklı, Alper Şakaklı, Eren Afacan, Evrim Afacan, Duran İzgi  ve Armağan Olcay’dan, 

Protesto Kurulu ise;

Atilla Erardağ (Başkan), Selma Uca ve Erol Gülcemal’den oluşacak.


Serinin ilk ayağı 23 Mart Cumartesi günü saat 11:55’de verilecek işaret ardından 12:00’de start alacak iki adet şamandıra yarışı ile gerçekleşecek. 

İkinci yarışın ise 24 Mart Pazar günü 10:55’te verilecek işaret ile coğrafi parkurda gerçekleşmesi planlandı. Hava durumuna göre 6 alternatif coğrafi rota olduğu ve komite tarafından yapılacak anonsların ve toka edilecek bayrakların yarışacak takımlar tarafından dikkatle takip edilmesi ve her zaman olduğu gibi iletişim kanalının da VHF 73 olduğu hatırlatıldı.

Serinin diğer yarışları ise;

6 Nisan 2019 Cumartesi - Caddebostan - Adalar Parkuru şamandıra yarışları (Sportworks / Helly Hansen Cup),

21 Nisan 2019 Pazar - Caddebostan - Adalar Parkuru şamandıra yarışları (Dünya Çocukları Yarışı),

4 Mayıs 2019 Cumartesi - İstanbul Boğazında Coğrafi parkur ile yarış (BAUISC Bosphorus Cup)

5 Mayıs 2019 Pazar - Caddebostan - Adalar Parkuru şamandıra yarışları ve ardından Peysage Restaurant’ta gerçekleşecek trofe ödül töreni


Yarışlar öncesi Peysage Restaurant’ta verilecek kahvaltı ve çay/kahve ikramı ardından yarış briefingi yapılacağı da belirtildi.  

IRC 0,1,2,3,4 ve Gezi sınıfı teknelerin katılacağı yarışlara yaklaşık 40 tekne kayıt vermiş bulunuyor. 

Yarış kayıtları için belirlenen zaman 21 Mart 2019 perşembe itibarı ile dolmuş olmasına rağmen, Yarış Komitesi 22 Mart 2019 Cuma günü yapılacak başvuruları da kabul edeceğini açıkladı.

Yarışların geniş bir zaman dilimine yayılmış olması ve ekiplerin farklı trofeleri de eş zamanlı takip etmekte olduklarından hareketle, yarışacak teknelere 4 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşecek yılın ilk boğaz yarışı haricinde BAUISC Spring Trophy ile ilgili herhangi bir görsel malzeme dağıtılmayacağı da belirtildi.  

IRC ölçüm/tartım işlemlerini henüz tamamlamamış tekneler olduğu da belirtilerek, kesin sonuçların eksik sertifikalar tamamlandıktan sonra açıklanacağı da özellikle ilan edildi. 


Yarışın sponsorları arasında Sportworks, Helly Hansen, Özartaş Avize, Sultanahmet Köftecisi, Old Java Coffee ve BAU yer alıyor.  


Trofe’de mücadele edecek tüm ekiplere başarılar dilerim. 

Pruvanız neta, rüzgar kolayınıza olsun! 

Sevgi ve saygılarımla

Copyright © All rights reserved.
Using Format