2021 Yarış Sezonu Başlıyor…mu?

Merhaba deniz ve yelken sevdalıları! 


Ülkemizi ve tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgının gölgesinde, Ağustos ortasında geç başlayıp tadını alamadan çabucak biten hızlandırılmış bir 2020 sezonu ardından, özlediğimiz ve doya doya denizde olabileceğimiz bir sezona kavuşabilecek miyiz? 

Pek çok deniz ve yelken sevdalısının aklında bu soru, bir yandan takvimde gün sayıp bir yandan yetkililerin “yasaklar” ve “normalleşme” konusunda yapacakları açıklamaları takip ederken, bir yandan da yüzünü göstermeye başlayan güneşin etkisi ile bir an önce denize kavuşmayı bekliyor.  

İstanbul bölgesinde aktif olan kulüpler, 2021 taslak yarış programlarını çoktan yayınladı, okumak bile heyecan verici… 

Arada kaçırdığım bir yarış yok ise 2021 sezonunda yaklaşık 70-75 yarış arası bir planlama yapılmış durumda, hava ve mevsim şartları (ve tabiiki COVID-19) izin verirse, özellikle geçtiğimiz sezon yarışlardan uzak kalan ekipler başta olmak üzere, denize ve yarışlara doyacağız.   

Nefesler tutulmuş, Mart ayı içinde başlayacak olan 2021 yarış sezonunun ilk düdüğünün çalıp çalamayacağını takip ediyoruz. 

2017 yılından itibaren benim de fiilen organizasyon komitesinde olup desteklediğim Sportsboat sınıfı, bu sezon ORC Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. 

Organizasyon için Komite’nin hazırlıkları çoktan başladı, hatta ORC tarafından yayınlanan 2021 kural kitapçığına biz’den bir kareyi kapak yapmaya layık buldu. 

https://www.orc.org/rules/ORC%20Sportboat%20Class%20Rules%202021.pdf 

Şampiyona yaklaştıkça ben de fırsat bulabildikçe sizlere bir yandan komite üyelerini tanıtmaya, bir yandan da hazırlıkları kendi ağızlarından aktarmaya çalışacağım. 


İstanbul Yelken Kulübü 2021, tamamına yakını kadın yelkencilerden oluşan “Denizkızı Uluslararası Kadın Yelken Kupası” dahil, sezonunda toplam 8 yarışı İYK Trofesi bünyesinde düzenleyecek.


Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü 2021 sezonunda toplam 17 yarış düzenliyor. Bu yarışlar içinde meşhur “Aşşa Yarışı” (Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kupası) da dahil olmak üzere gerçekleşme sırası ile “TAYK Komodorlar Trofesi”, “TAYK Trofesi” , “FARR40 & Mat1010 Benzer Tekleneler Trofesi” ve “Sonbahar Trofesi”nden oluşuyor. 


Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü (“BAUISC”) bu sene 5.sini düzenleyeceği “Spring Trophy” serisi ile, yine yelken sevdalılarını toplam 6 yarış ile denizle ve İstanbul Boğazı ile buluşturacak. Geleneksel olarak “Sezonun İlk Boğaz Yarışı” nı yapmaya alışık olan gençler, geçtiğimiz sezon maalesef kısaltılmış program ile “Sezonun Son Boğaz Yarışı” nı gerçekleştirebildi. 


Orhan Gorbon, gelenekselleşen “Bosphorus Cup” yarışları ile 23-26 Eylül’de Türk yelkencileri İstanbul Boğazı ve Caddebostan - Adalar parkurlarında Bulgaristan, Romanya, Ukrayna başta olmak üzere Avrupa’dan gelen takımlar ile buluşturacak. 


 İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü (İAYYK), geçtiğimiz sezon ilki düzenlenen TC Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yelken Yarışları’nı ikinci defa düzenlemeyi planlıyor. 


SportsBoat TR Komitesi ise, “Sportsboat Trofesi 2021” bünyesinde gerçekleşecek olan 9 etap, “Türkiye Şampiyonası” kapsamında 3 etap ve “ORC Avrupa Şampiyonası” kapsamında 3 etap ile Sportsboat sınıfında yarışan Türk ve Avrupa’lı yelkencileri Marmara Denizi’nde misafir edecek… 


Gelelim Mart 2021 ayında start alması planlanan yarışlara: 

13-14 Mart Çanakkale Zaferi Kupası (İYK)

20-21 Mart BAUISC Spring Trophy (5.Yıl)

28 Mart Sportsboat Trofesi’2021 (1/9)


2021 sezonunun planlanan zamanda başlaması ve birbirinden güzel, keyifli yarışlara vesile olması dileklerimle… 

Denizleriniz sakin, pruvanız neta, rüzgar kolayınıza olsun :-) 

Yarışlarda parkurda olacak tüm ekiplere başarılar dilerim


Sevgi ve saygılarımla

Copyright © All rights reserved.
Using Format