19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yılı İstanbul Yelken Kulübü ve Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü ("TAYK") 'ın İstanbul Boğazı'nda düzenledikleri yarış ile kutlandı. 

2019 yılından beri ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Covid19 pandemisinin gölgelediği 2021 yelken yarış sezonu, uzunca bir aradan sonra yeniden yelkencilerin İstanbul'un en güzel yarış noktasında buluşması ile devam etti. 

IRC 0-1-2-3-4 ve 5 ile Gezgin ve Sportsboat sınıflarına açık olarak düzenlenen yarışta, IRC 0-1-2 sınıfları Sarıyer/Büyükdere (start), Çırağan Sarayı önündeki şamandıra (iskele), Anadolu Hisarı önündeki şamandıra (iskele) ve Çırağan Sarayı (finish) olarak planlanan yaklaşık 17,5 deniz millik parkurda mücadele ederken, IRC 3-4-5-Gezgin ve Sportsboat sınıfları Sarıyer/Büyükdere (start) - Çırağan Sarayı (finish) olmak üzere yaklaşık 8,5 deniz millik parkur ile yetindi. 

Planlandığı gibi 13:30'da çalan ilk düdük ile ekipler sıra ile start aldı ve Güney-Güneybatı yönünden esen hafif (5-7 knots) rüzgar ile kıyasıya yarıştı. İstanbul'da bugün 26 dereceyi bulan bir sıcaklık vardı. 

Yarıştan kadrajıma takılan kareleri sizler ile paylaşıyorum, keyifli seyirler!


Not: Bu sayfada yayınlanmış olan tüm fotoğraflar telife tabi olup, fikir ve sanat eserleri ile ilgili yasal düzenlemeler ile korunmaktadır. 

İzinsiz, kaynak gösterilmeden ve üzerinde tahrifat yapılarak kullanılamaz. 

Copyright © All rights reserved.
Using Format